Domino’s Pizza Yorumları | 30 Dakikada Lezzet Kapında Mı? - Yorumları (2024)

Home
Gıda

Domino’s Pizza Yorumları | 30 Dakikada Lezzet Kapında Mı?

Gıda

10 Eylül 2019

Dünya çapında 7000’inden fazla şubesiyle müşterilerine hizmet veren Domino’s Pizza’nın kuruluş hikayesi 1960 yılına kadar dayanıyor. İki erkek kardeş Tom Monaghan ve James Monaghan, 500 dolar borç alarak oluşturdukları sermaye ile Michigan’da bulunan küçük pizza restoranını satın alırlar. O zamanki adıyla Dominicks Pizza, kendi eyaletinde sadece klasik pizza yapan küçük çaplı bir restorandır. 5 yıl Dominicks Pizza adıyla hizmet verdikten sonra Tom Monaghan’ın fikriyle restoranın adı 1965 yılında Domino’s Pizza olarak değiştirilir. Bu isim değişikliği adeta o küçük dükkanın kaderini de değiştirmiştir diyebiliriz. Domino’s Pizza hızla büyür ve kendi eyaletinin sınırlarını aşarak Amerika Birleşik Devletleri’nde hizmet vermek üzere harekete geçer. Sadece 10 yıl içinde, 1970’li yılların sonuna doğru yaklaştıklarında Domino’s Pizza’nın ülke genelinde 150’yi aşkın şubesi bulunmaktadır. Artık Domino’s Pizza’ya ülke sınırları da yetmez; uluslararası iş yapmaya hazırlanır ve Avustralya’nın Brisbane kentinde başlayan bu macerası birkaç yıl içinde binlerce şube ile taçlanır. Yıllar geçer, Tom Monaghan sadece 500 dolar borçla kurduğu pizza markasını tam 1 milyar dolara satar.

Domino’sun pizza lezzetleri ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Örneğin Japonya’da kalamarlı pizzalar çok sevilirken, Hindistan’da kuzu etli pizzalar seviliyor. Türkiye’deyse en çok sucuk, sosis ve et bulunan pizzalar seviliyor. Elbette et ve et ürünleri tüketmeyen kişiler için vejetaryen pizza da menüde mevcut.

Domino’sun Türkiye’deki ilk şubesi 1996 yılında İstanbul – Ulus’ta açılmıştır. O şube, Domino’sun dünya çapında açtığı on bininci şubesidir. Ülkemizde 530 şubesi bulunan Domino’s, evlere servis yaparak pizza sektörüne yeni bir anlayış getirmiştir. Üstelik bu pizzaları 30 dakikada getirme garantisi veriyor; eğer 30 dakikada gelmezse ya da pizzayı beğenmezseniz de bazı taahhütleri yerine getiriyor. Eğer sipariş teslimat süresi 30 dakikayı geçtiyse sipariş verdiğiniz menüdeki en yüksek fiyata sahip olan ürünün parasını iade ediyorlar. Gecikmeden dolayı yapılan para iadelerinde dağıtım elemanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu kampanya 23.30 ve 04.00 arasında geçerli değildir. Ayrıca, 4 pizza ve üzeri siparişlerinizde 30 dakika garantisi yoktur.

Diyelim ki pizzayı beğenmedik, o zaman ne olacak? Pizzayı başka bir restorandan sipariş ettiyseniz, ne olacağını bilemeyiz ama Domino’stan sipariş ettiyseniz beğenmediğiniz ürünün ücretini geri alabilir ya da yeni bir ürünle değiştirebilirsiniz. Yapmanız gereken şey, siparişe ait fişi ve “Beğenmezsen Bedava” formunu dağıtım elemanına teslim etmek. Böylelikle sipariş verdiğiniz menüdeki en yüksek fiyatlı ürünün parasını geri alabilir veya o ürünü yenisiyle değiştirebilirsiniz. Ancak bu haktan yararlanabilmek için sipariş tesliminden itibaren 60 dakika içinde bildirmeniz gerekiyor. Bir kullanıcının bu uygulamadan en fazla iki kez yararlanabileceğini belirtmekte de fayda var.

İçindekiler

Domino’s Pizza Çeşitleri

Domino’s, pizzalarını cazip pizzalar, özel pizzalar, bol malzeme pizzalar ve gurme pizzalar şeklinde ayırmaktadır. Dominos.com.tr adresinden derlediğimiz bilgilere göre Domino’s pizzaları ve malzemeleri şu şekilde:

Cazip pizzalar:

  • Süperos (Jambon, sucuk, sosis, mozarella peyniri, pizza sosu, siyah zeytin, domates, kekik)
  • Sucuksever (sucuk, mozarella peyniri, pizza sosu)
  • Klasik (mozarella peyniri, pizza sosu)

Özel pizzalar:

  • Sosyal (sucuk, mısır, mozarella peyniri, pizza sosu, domates, mantar, kekik)
  • Fit & Fresh (beyaz peynir, mozarella peyniri, pizza sosu, siyah zeytin, yeşil biber, domates)
  • Tavuklu (tavuk, köz biber, mısır, mozarella peyniri, pizza sosu, yöresel lezzetler baharatları)
  • Vegi (mısır, mozarella peyniri, pizza sosu, siyah zeytin, yeşil biber, soğan, mantar)

Bol Malzeme pizzalar:

  • Bol Malzemos (Jambon, pepperoni, sucuk, sosis, mısır, mozarella peyniri, pizza sosu, siyah zeytin, yeşil biber, domates, mantar, susam, kekik)
  • Dopdolu Extra (Jambon, pepperoni, sucuk, sosis, köz biber, mısır, beyaz peynir, mozarella peyniri, pizza sosu, siyah zeytin, yeşil biber, domates, mantar, susam acı meksika biberi, yöresel lezzetler baharatı)
  • Extravaganzza (Jambon, pepperoni, sosis, mısır, mozarella peyniri, pizza sosu, siyah zeytin, yeşil biber, soğan, mantar)
  • Karışık (Sucuk, sosis, mısır, mozarella peyniri, pizza sosu, yeşil biber, mantar)
  • Italiano (Köz biber, mozarella peyniri, pizza sosu, siyah zeytin, mantar, küp sucuk, kekik)
  • Dev Malzemos (Sosis, sucuk, jambon, pepperoni, mısır, mozarella peyniri, pizza sosu, siyah zeytin)
  • Mangal Sucuklu (Sucuk, mozarella peyniri, pizza sosu, yeşil biber, mantar)
  • Konyalım (Füme kaburga eti, kavurma, köz biber, mozarella peyniri, pizza sosu, soğan, yöresel lezzetler baharatı)
  • Pastırma & Sucuk (Pastırma, sucuk, mozarella peyniri, pizza sosu, yeşil biber, mantar)
  • New York (New York Pepperoni, mozarella peyniri, pizza sosu)
  • Dört Peynirli (Beyaz peynir, mozarella peyniri, pizza sosu, domates)
  • Callypso (Ton balığı, mısır, mozarella peyniri, pizza sosu, soğan, domates)

Domino’s Pizza Yorumları | 30 Dakikada Lezzet Kapında Mı? - Yorumları (1)

Domino’s Pizza Şikayetleri

Domino’s Pizza için müşteriler çoğunlukla 30 dakikada teslimat kuralına uyulmadığı için şikayette bulunmuşlar. Az sonra inceleyeceğimiz müşteri şikayetlerinde de değineceğiz ancak eğer 30 dakikada siparişiniz ulaşmazsa teslimattan sonra 60 dakika içerisinde iade & değişim talebinde bulunmanızda fayda var.

Domino’s Pizza Olumsuz Yorumları

“Domino’s Uğur Mumcu şubesinde salon temizliği hiç yapılmamış. Lavabosu leş gibi. Nasıl bir işletme nasıl bir gıda firması ve nasıl hala açık kalıyor şaşırıyorum? Oldukça pis ve hijyen konusunda herhangi bir işlen yapılmamış denetleme olmamış leş içinde bir pizzacı. Bir daha asla gelmem.”

Söz konusu şubeyi müşteri hizmetleri ve gerekli mercilere şikayet etmeniz durumunda gereken teftişler yapılacaktır diye düşünüyoruz. Sonuçta Türkiye’nin en büyük pizza restoran zincirinden bahsediyoruz; hijyen unsurlarına önem vermeyecek değildir, umarım…

“Bugün Sakarya yahyalar Mah şubesinden 4 peynirli ve bir adet sucuk zengini orta boy pizza istedim. Yediğim en kotu 4 peynirli pizzaydı. Hayır paranız yoksa biz verelim üstüne biraz daha peynir koyun. Hele sucuk zengini pizzayı söylemiyorum bile. Arkadaş biraz mozzarella olur, ya vallahi Vakıf kuralım size malzeme bağışı yapalım. Fırına kaşarlı ekmek koysam daha fazla malzeme olur. Domino’S Karasu ilcesinde yedim. Adamlar 4 peynirli pizzayı bir yaptı parmaklarımı yedim. İmkanım olsa yemin ederim 50 km uzaktan karasudan söylerim. İşinizi sevgiyle yapmıyorsanız hiç yapmayın.”

Sakin olun lütfen, ekstra para vermenize ya da vakıf kurmanıza gerek yok. 😊 Yapmanız gereken tek şey, siparişten sonra 60 dakika geçmeden pizzayı beğenmediğinizi belirterek yenisiyle değiştirme ya da para iade hakkınızdan yararlanmak.

“Küçükyalı şubesinden sipariş verdiğim pizzalarım 1 saat 10 dakikada geldi. 30 dakikada gelmezse ücretsiz diyorsunuz fakat şubeden bilgi almak için aradığımda biz o kampanyayı bitirdik diye bir cevap alıyorum. Şube geç geleceğini bildirse neyse ne bir iletişime geçiliyor ne bir bilgi veriliyor üstüne bir de bakkal dükkanı gibi cevap alıyorum. Konunun peşinde duracağımı ve ilgili mercilere bu şikayetimi ileteceğimi de bildirmek istiyorum. Severek tercih ettiğimiz Domino’S pizza’nın bu durumda mağdur etmesi gerçekten üzdü sizde böyle yapacaksanız biz kime güveneceğiz.”

Şubenin bu ihmalini kabullenmek yerine pizzayı almama konusunda diretmelisiniz. Sonuçta Domino’s “30 dakikada lezzet kapında” cümlesiyle akıllara kazındı ve bu sayede popülaritesini artırdı. Müşteri hizmetlerinden ya da dominos.com.tr internet sitesinin “Bize Ulaşın” bölümünden iletişime geçerek şubenin ihmalinin giderilmesini talep edebilirsiniz.

“Dominos.com.tr’den Gültepe Şubesinden 19 Ağustos’ta Saat 20.12 de Bol Malzemos pizza siparişi verdim 38 dakika sonra 20.50 de sipariş geldi 30 dakikayı geçtiği için (özel gün değil hava yağmurlu değil herhangi bir uyarı yok vs) ücretsiz almak istediğimi söyledim. Ayrıca sipariş sayfasında sipariş süresi 30 dakika yazıyor. Ama yoğun olduklarını siparişi ücretsiz vermeyeceklerini söyledim. 30 dakika kampanyası olduğunu hatırlattım. Haklısınız ama veremem çok yoğunuz dedi. Ben 30 dakika da gelecek diye Domino’S tan sipariş veriyorum yoksa bir sürü pizza sipariş edebileceğim yer var ama bu kuralda uygulanmıyor gereksiz yere sinirleniyorum. Bu nasıl kurumsal şirket anlayışı. Şube basit bir şekilde kuralı uygulamıyorum diyebiliyor. Şikayet edeceğim diyorum et diyor sinir bozucu.”

Anlaşılan, Domino’s Pizza ile şubeleri arasında bu 30 dakika kampanyası konusunda ciddi bir iletişim problemi var. Şubeler, bağlı oldukları markaların kampanyalarına ya da prensiplerine aykırı hareket edemezler. Dominos.com.tr internet sitesinden ya da müşteri hizmetlerinden ilgili şubenin detaylarını vermeniz ve konuyu anlatmanız durumunda bu sorun çözülecektir diye umuyoruz.

Domino’s Pizza Yorumları | 30 Dakikada Lezzet Kapında Mı? - Yorumları (2)

Domino’s Pizza Olumlu Yorumları

“Ben pizza da bol ve taze malzeme isterim bu anlamda daDominosbunu gerçekleştiren bir isim her zaman taze ve bol malzemeli ve bol çeşit pizzaları ile her zevke göre pizza yapan isim servisi hızlı kampanyaları bol ve bereketli boy boy pizza çeşitleri etsizden bol etliye ince hamurdan kalın kaşarlı kenara kadar daha ne olsun ki ama çalışanları biraz fazla ciddi”

İşini layığıyla yapan şubelere denk gelebilirsek şayet Domino’sun pizzaları gerçekten de çok lezzetli. Gerek pizza çeşitleri olsun gerekse hamur, sos vb. çeşitleri olsun Domino’s Pizza işinde oldukça başarılı.

“30 dakikada sipariş olayını daha da ileri götürüp 20-25 dakikada sipariş teslim ediyorlar. son verdiğim 5 siparişin 5’i de 25 dakikanın altında geldi. hangi ara hazırlıyorlar, hangi ara fırınlıyorlar bilmiyorum ama restoranda bile bu kadar sıcak ve hızlı gelmiyor pizzalar. (eve en yakın dominos 1.1 km mesafede)”

“30 dakikada lezzet kapında!” sloganını ihmal etmeyen şubeler olduğunu görmek çok güzel. 😊 Bu arada, bir Domino’s pizzası ortalama 8-11 dakika arasında hazır oluyormuş.

“Dominos pizza benimde favori pizzam. Ben genellikle kendim gidip gel al kampanyasindan yararlaniyorum. Simdi yeni cikan dominos kampanyasinda teknoloji iyi kullanmilar. Dominostan siparisi verdikten sonra uygulama uzerinden sicak takip yapip, pizzanizi takip edebiliyorsunuz kapiniza gelene kadar.”

Üstelik uygulamadan veya web sitesinden sipariş vermeniz durumunda Ye-Kazan kampanyası kapsamında “dilim” hediye kazanıyorsunuz ve toplamda beş dilime ulaştığınızda minimum 15 TL siparişlerde geçerli hediye bir pizza kazanıyorsunuz.

Domino’s Pizza Satın Alınır mı?

Evet, satın alınır. Beğenirseniz ne ala, yok beğenmezseniz de 60 dk. içinde iade talebinde bulunabilirsiniz; kaybedeceğiniz pek bir şey yok yani denemenizde fayda var. 😊

Domino’s Pizza Fiyatları

Fiyatlar dominos.com.tr’den derlenmiştir, çeşitli kampanyalar dahilinde fiyatlarda değişiklik olabilir. Fiyatlar orta boy pizzalarda geçerlidir. Ayrıca bazı pizzalarda Klasik Hamur (+1,50 TL) ve Dublex Çift Kat Cheddar ya ada Dublex Çift Kat Mozzarella & Parmesan (+6,50 TL) seçenekleri de mevcut. (İnce hamur ve incecik hamur seçenekleri ücretsiz.)

  • Süperos 49,99 TL
  • Sucuksever 49,99 TL
  • Klasik 49,99 TL
  • Sosyal 52,99 TL
  • Fit & Fresh 52,99 TL
  • Tavuklu 52,99 TL
  • Vegi 52,99 TL
  • Bol Malzemos 55,99 TL
  • Dopdolu Extra 55,99 TL
  • Extravaganzza 55,99 TL
  • Karışık 55,99 TL
  • Italiano 55,99 TL
  • Dev Malzemos 55,99 TL
  • Mangal Sucuklu 58,99 TL
  • Konyalım 58,99 TL Pastırma & Sucuk (Pastırma, sucuk, mozarella peyniri, pizza sosu, yeşil biber, mantar)
  • New York 58,99 TL
  • Dört Peynirli 58,99 TL
  • Callypso 58,99 TL

Prev Article

Next Article

Domino’s Pizza Yorumları | 30 Dakikada Lezzet Kapında Mı? - Yorumları (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6003

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.